amatola.dk

 

Seneste ændring:

31. august 2014

Amatola Foundation

AMATOLA FOUNDATION is a Danish non government organisation with a humanistic purpose. Our aim is to develop an altruistic approach among Danes towards global problems caused by poverty and an unequal share of resources. Especially aid projects directed towards underprivileged children, youth and popular movement are in our focus.

We concentrate on innovative support in Africa. And our main focus is primarily The Eastern Cape region in South Africa.

We are involved in these specific areas: Youth and community education, Training and skills empowerment, Social rehabilitation, Cultural development.

The basic philosophy of AMATOLA FOUNDATION is that every project must contain a bilateral possibility for impact, exchange and development: in Africa and in Denmark as well.

We commit ourselves to human development across the boarders of nationality, culture, gender and race.

Links

AMATOLA FONDEN · AMATOLA FOUNDATION

humanitær forening til støtte af projekter for fattige børn i Sydafrika

Sidste nyt.

10. august 2011

Hobbitons "Vision and Mission Statement".

Hobbitons Director Josh Paton har kort og præcist formuleret aktivitetscentrets "Vision and Mission Statement, se dette link: Hobbitons Vision and Mission Statement.

10. august 2011

Rapport fra Hobbiton UPC lejren i juli 2011.

Den seneste rapport fra UPC lejren på Hobbiton-on-Hogsback i juli måned 2011 kan nu læses her på siden. Rapporten er skrevet af Centres Director Josh Paton. Klik på dette link: Hobbiton juli 2011.

23. marts 2010

Hobbiton rapport 2010.

Den seneste rapport fra UPC lejren på Hobbiton-on-Hogsback i januar 2010 og fra G.O.O.D. projektet i Fairewood i december 2009 kan nu læses her på siden. Rapporten er skrevet af Tonya Burton og Josh Paton. Klik på dette link: Hobbiton 2010.

10. marts 2010

Medlemsrejsen 2010.

Maersk Shipping i Durban har i dag den 10. marts bekræftet, at foreningens medlemmer i forbindelse med medlemsrejsen 2010 er velkomne til at besøge Maersk Shipping torsdag den 11. november kl. 11:00 og få en orientering om firmaets virksomhed i det sydlige Afrika (og måske en sodavand eller en lille kop kaffe).

Mvh/ Ib

10. marts 2010.

Medlemsrejsen 2010 fuldtegnet.

Amatolas medlemsrejse til Sydafrika og Lesotho i efteråret 2010 blev fuldtegnet efter få dage. Klik på linket for at se programmet for medlemsrejsen. Læs mere nyt om medlemsrejsen 2010 på siden Sidste nyt.

28. februar 2010

Generalforsamling 2010 - og udvidet målsætning.

Foreningens ordinære generalforsamling blev afholdt lørdag den 27. februar 2010 i Kulturhus Århus.

Ud over fortsat at støtte ikke mindst lejrene for underprivilegerede børn på Hobbiton on Hogsback i provinsen Eastern Cape blev det på generalforsamlingen vedtaget som målsætning for det kommende år at forsøge aktivt at skaffe flere medlemmer til foreningen. Derved kan vi dels øge det indsamlede beløb, dels komme over det antal på 300 medlemmer, der er forudsætningen for at få foreningen officielt registreret, så bidrag til aktiviteterne fremover kan trækkes fra i skat. Når medlemsbidrag og andre donationer bliver fradragsberettigede, håber vi, det kan give yderligere grundlag for at skaffe flere penge til projekterne i Sydafrika. I dag mangler vi kun cirka 40 medlemmer for at komme over den magiske grænse på 300.

Vi opfordrer derfor alle, der læser dette, til straks at melde sig ind i foreningen - eller, hvis man allerede er medlem, til at opfordre familie og venner til at slutte op om AMATOLA FONDEN. Medlemskab koster fortsat kun en krone om dagen pr. husstand, svarende til 365 kroner pr. år.

Husk at alt arbejde i foreningen er vederlagsfrit, og der er ingen fradrag for administration eller lignende. Alle bidrag går ubeskåret til de støttede projekter - som man kan læse mere meget mere om i nyhedsbrevene, se for eksempel Julebrev 2009 her på siden. Desuden kan henvises til præsentationen på hjemmesidens forside og til menupunktet Formål og vedtægter.

Tilmelding kan ske ved hjælp af telefonen på  60 66 99 84 eller på e-mail til adressen info@amatola.dk. Læg en besked med navn og adresse, så fremsender vi straks et girokort. En anden mulighed er at indbetale kontingentet eller støttebidrag direkte. Se gironummer og bankkontonummer på Kontaktsiden.

Udførligt referat fra generalforsamlingen kommer her på siden i løbet af marts måned.

AMATOLA FONDEN - 28.2.2010 

13. februar 2010

Medlemrejsen 2010.
Udførligt program for medlemsrejsen 2010 kan nu læses her på hjemmesiden. Klik på linket her: Medlemsrejsen 2010.

9. januar 2010

Ny billedserie fra Hobbiton.
Billedserie fra UPC-lejren i juli 2009 kan nu ses på amatola.dk. Kig under menupunktet 'Billeder'.

6. januar 2010

Nyt web-design for amatola.dk.
Hjemmesiden amatola.dk har fået nyt design og indeholder nu en mængde yderligere materiale, herunder fotoserier under menupunktet 'Billeder'.

December 2009

Julebrev.
Vores halvårlige nyhedsbrev: Julebrevet, er netop postet og på vej til alle brevsprækker. Bestyrelsen ønsker alle en god læselyst. Også her på hjemmesiden. Nyhedsbrevet vil blive lagt ud sammen med rækken af tidligere udkomne breve, men først i det nye år. Lige nu står julefreden for døren. Og i år siger vejrguderne, at den bliver velsignet hvid. Rigtig glædelig jul til alle.

August 2009

Sommerbrev.
Sommerbrevet er udsendt og ligger nu også her på hjemmesiden under henholdsvis menupunktet: Nyhedsbreve og Ib's News.
Rigtig god læselyst

Juli 2009

Sommerbrev.
Vi ønsker alle en herlig sommer. Vi udsender vores nyhedsbrev sidst i juli.
Meget er sket i Sydafrika "siden sidst" og formanden arbejder derfor ihærdigt i skrivende stund på Ib's News.
Venlig hilsen bestyrelsen

12. februar 2009

Morgan Tsvangirai og Robert Mugabe lover enhed.
Oppositionslederen Morgan Tsvangirai er blevet taget i ed som ny premierminister i Zimbabwe af sin ærkerival, den nu 84-årige præsident Robert Mugabe. Det sker på baggrund af en historisk aftale om magtdeling, som har været urimeligt længe undervejs. Mugabe sigde, at han vil samarbejde med den nye premierminister. "Jeg tilbyder min hånd i venskab og samarbejde og solidaritet til gode for vores storslåede land Zimbabwe," sagde Mugabe ved indsættelsen i Harare. Nu bliver det spændende at se, hvor meget sådan en hånd er værd!

01. januar 2009

Godt nytår.
Bestyrelsen ønsker alle medlemmer et rigtig godt nytår. Tak for 2008. Tak for samarbejdet og tak for den vedvarende økonomiske støtte og tillid til vores forvaltning. Vi glæder os til samarbejdet i 2009.

24. december 2008

Julebrev.
Vores halvårlige nyhedsbrev: Julebrevet, er på gaden og på vej til alle brevsprækker. God læselyst. Også her på hjemmesiden. Nyhedsbrevet vil blive lagt ud sammen med rækken af tidligere udkomne breve, men først i det nye på. Lige nu står julefreden for døren. Rigtig glædelig jul til alle.

13. september 2008

Zuma versus fru Justitia.
7. september 2008 fyrede tegneren Zapiro en barsk kommentar af som et indlæg i den løbende debat om Jacob Zumas kamp i højesteret for at undgå at blive tiltalt for svindel og korruption.
Se tegningen her: www.zapiro.com.
Zuma og hans medkæmpere blev så brøstholdne over satiretegningen, at de nu vil slæbe Zapiro i retten, for at få ham dømt for æreskrænkelse.
Zuma har under retssagen mod ham igen og igen påstået at han er udsat for politisk forfølgelse fra præsident Mbeki og at denne har påvirket anklagemyndigheden til at rejse sagen på et uholdbart juridisk grundlag.
13. september 2008 afsagde højesteretsdommer Chris Nicolson sensationelt følgende kendelse: Bagmandspolitiets (The Scorpions) beslutning om at rejse tiltale mod Zuma for bedrageri og korruption var juridisk ulovlig og at der var begået formelle fejl, da sagen blev rejst. Desuden tilkendegav dommeren at man ikke kunne se bort fra, at anklagemyndigheden havde været under påvirkning fra politisk hold, dvs præsident Mbeki og flere af hans ministre, bl. a. justitsministeren.
Uden for retssalen mødtes Zuma af en tusindtallig fanskare, som han fornøjede med en brandtale og afsyngelse af hans berømte/berygtede slagsang: Umshini Wami (Bring mig min maskinpistol).
Oppe i Union Building sidder præsident Mbeki formentlig nu og ømmer sig efter den heftige øretæve. Det er forståeligt hvis han også ryster i bukserne for det politiske efterspil, der uvægerligt kommer.

25. august 2008

Sommerbrevet er udsendt.
Så er vores sommerbrev udsendt og også udlagt her på vores hjemmeside. Det driller lidt med at få udlagt fotografierne, så derfor er der på hjemmesiden indtil videre kun teksten fra nyhedsbrevet og Ib´s News. Vi arbejder ihærdigt på sagen.
God læselyst.

8. august 2008

Sommerbrev.
Vi håber I alle har haft en dejlig sommer.
Foreningens sommerbrev er under udarbejdelse. Bestyrelsen læser i øjeblikket korrektur og vi træder sammen til bestyrelsesmøde torsdag den 21. august, for at pakke brevet og for umiddelbart herefter at løbe til postkassen.
Venlige hilsner fra bestyrelsen

28. februar 2008

Generalforsamling.
Vi afholdt generalforsamling lørdag, den 23. februar 2008 kl. 15.00 - 17.00 i Kulturens Hus, Officersbygningen, Vester Allé, Århus. Vi var 48 medlemmer samlet til et par gemytlige timer. Referatet er under udarbejdelse, og det vil blive lagt ud her på siden, så såre det er færdigt. Det vil også senere indgå som en del af vores sommerbrev, der kommer midt i juni.
Bestyrelsen har fået nye medlemmer. Margit Dam Madsen var på valg. Hun ønskede ikke genvalg, og i hendes sted blev Willy Christensen, Odder valgt. I den sidste periode har Willy fungeret som vores ene suppleant. Foreningens anden suppleant: Ib Raun Jensen, ønskede heller ikke genvalg. Han flyttede i sensommeren 2007 til Frankrig sammen med sin hustru. Vi har derfor fået 2 nye suppleanter.
Anne-Katrine Hansen er valgt som første suppleant.
Niels Jørgen Dinnesen er valgt som anden suppleant.
Dertil er Hanne Sørensen valgt som revisorsuppleant.
Tak til Margit for hendes arbejde i bestyrelsen siden vores start i 2004, og velkommen til de nye kræfter. Jeg ser frem til vores samarbejde.
Til det "Afrikanske lotteri" blev der både forud og på generalforsamlingen solgt lodder til den store guldmedalje. Og da vi rundede lod nr. 100, blev vores kasserer så henført begejstret, at hun på stedet besluttede, at ikke blot 1 eksemplar af "Fredsrebellen - Den autoriserede biografi om Desmond Tutu", men hele 4 eksemplarer skulle udloddes. "1 eksemplar for hver 2.500 kr. må der til", hørtes hun udtale. Og så måtte direktøren for rejsevirksomheden Margré & CO til tegnedrengen, og donere 2 eksemplarer. De sidste 2 måtte kassererens formidlingsvirksomhed CÉNECA dog selv donere.
De heldige vindere blev:
Ruth & Poul Erik Mølgaard, Strandby
Vicki & Torkil Würtz, Århus
Bodil & Bruno Jakobsen, Odense
Connie & Vagn Udengaard, Rønde
Det ene eksemplar blev overrakt med det samme. Medens de 3 impulsivt tilføjede eksemplarer er bestilt hos Saxo.com til direkte forsendelse til de heldige vindere.
God læselyst

18. december 2007

ANC Formandsvalg.
Utroligt, men sandt – Zuma vandt.
Kampen om formandsposten for ANC blev vundet i overlegen stil af Jacob Zuma. Efter utallige forsinkelser kunne de 4000 delegerede endelig tirsdag afgive deres stemmer. Det blev et sviende nederlag for præsident Mbeki. Han opnåede kun 1505 stemmer mod Zumas 2329 stemmer. Hvis Zuma herefter kan undgå at blive slæbt i retten i den verserende korruptionssag er vejen nu frilagt til landets højeste embede. De første kommentarer stritter i alle retninger.

Marisa Mabaso (menig vælger).
”Jeg er så lykkelig. Der kommer til at ske store forandringer, for Zuma vil virkelig gøre noget for de svageste i samfundet”.

Desmond Tutu (fhv. ærkebiskop.
Sydafrika kan se frem at få en præsident vi må skamme os over”.

Frederic Wilhelm de Klerk (fhv. præsident).
”Vi må håbe, at Zuma står ved sine ord fra sidste uge, om at han vil respektere landets forfatning og ikke forulempe vore borgerrettigheder”.

Helen Zille (leder af det største oppositionsparti DA).
”Dette er en sort dag for Sydafrika. Det er beskæmmende, at ANC ikke var i stand til at finde en værdigere kandidat. Populisten Jacob Zuma står i stor gæld til sit udemokratiske og uregerlige bagland, en gæld de forventer indfriet når tiden kommer”.

Ib Hansen Margré (dansk lommepolitolog).
”Zumas sejr skyldes ikke kun hans evner som folkeforfører; men en udbredt utilfredshed i befolkningen med den nuværende regering, der under præsident Mbekis autoritære ledelse har svigtet masserne på mindst to centrale områder, nemlig for det første hele omfordelingsspørgsmålet (jordreformer og social udjævning) og for det andet kæmpeproblemet: HIV/Aids.”

17. december 2007

Julebrev.
Vores Julebrev er udsendt. Det betyder, at det gerne skulle nå ud til alle inden jul. Rigtig god læselyst. Vi ønsker alle en velsignet jul og et lykkebringende nytår, hvor vi forhåbentlig stadig skal samarbejde om vores fælles vigtige projekt. Tak for den vedvarende støtte.

 

© 2014 amatola.dk | Design by Stylish Website Templates