Ib's News - Sommer 2006

ib's news - sommeren 2006.

Zuma af den bette krog…men.

Fhv. vicepræsident Jacob Zuma slap frelst, men skrammet ud af den skærsild, han har befundet sig i siden en retssag startede i begyndelsen af marts. Zuma stod anklaget for at have voldtaget en ham nærtstående, ung kvinde. Ofret, der er datter af en af Zumas tidligere kampfæller under Apartheidtiden, påstod at Zuma havde forgrebet sig på hende under et besøg i dennes hjem i Durban. Zuma nægtede i første omgang, at han overhovedet havde haft noget med kvinden at gøre. En DNA test viste imidlertid, at det havde han nu alligevel. I næste omgang vedgik han, at de rent faktisk havde været sammen, men at dette var sket frivilligt. I tredje omgang vedgik ex vicepræsidenten (og fhv. formand for Sydafrikas AIDS råd) at havde haft ubeskyttet sex med kvinden, som han godt vidste er HIV positiv. Imidlertid lykkedes for stjerneadvokaten Kemp J. Kemp at overbevise retten om, at kvinden både er upålidelig og utugtig, hvorefter retten frikendte Jacob Zuma.

Den ulykkelige kvinde er angivelig rejst ”over seas”, mens Zuma er vendt tilbage i triumf, som næstformand for ANC. Her arbejder han nu med stor energi på at blive nomineret som formandskandidat for ANC ved valget senere i år – en position, der automatisk vil gøre ham til Sydafrikas præsident i 2009. Men, men – nye og langt større farer venter forude. Den 31. juli skal Zuma nemlig igen i retten. Denne gang lyder anklagen på svindel og korruption i betydeligt omfang. Baggrunden for de alvorlige anklager er, som I sikkert husker, at Zuma, mens han endnu var vicepræsident og formand for regeringens våbenindkøbsudvalg, angiveligt var ansat som hemmelig (men højtlønnet) konsulent for det franske våbenfirma: Thales. Det påstås, at Zuma har fået 2 x R 500.000 for at lempe Thales interesser i forbindelse med ”århundrdets våbenhandel” på plads. Zuma benægter selvfølgelig anklagerne, men alt tyder på at elitepolitikorpset ”The Scorpions” har gennemført meget grundige undersøgelser og er nået til resultater, det bliver svært at bortforklare. Det bliver spændende at følge om Kemp et all. + diverse hekse-doktorer m. v. kan vriste Zuma af denne, i sandhed noget større krog.

Livsstil i Regnbuelandet.

En sociologisk undersøgelse viser, at den populæreste fritidsbeskæftigelse for en trediedel af befolkningen er at gå til frisør. På andenpladsen kommer braai sammenkomster, mens deltagelse i begravelser og måske især de efterfølgende begravelsesfester er den 8. mest populære fritidsbeskæftigelse. I bunden finder man aktiviteter som deltagelse i bryllupper, kryds og tværs og kirke,- synagoge,- og moskegang.

En fortjent øretæve.

Vælgerene ved kommunalvalget i marts gav den tidligere sorte borgmester i Cape Town Nomaindia Mfeketo en sviende lussing, idet hun tabte valget til lederen af Demokratic Alliance: Mrs Helen Zille (hvid, 45 år). I sin tid som borgmester gjorde Nomaindia Mfeketo sig bl. a. bemærket ved at sælge en række attraktive, komunaltejede byggegrunde i Blouwberg til en række BEE fupfirmaer.

Tronen vakler.

En af verdens få sidste enevældige monarker, kong Mswati II af Swaziland er ved at komme alvorligt på spanden, idet han med stigende nervøsitet (og hvad deraf følger) kan se og høre en voksende uro i befolkningen. Den kræver reformer og et demokratisk styre. Mswati II er i høj grad selv årsagen til sine problemer. Overhovedet for en af verdens fattigste befolkninger har gennem en årrække brillieret ved en ekstravagant livsførelse a la Mellemøstens rige despoter. På et tidspåunkt ønskede han at bruge halvdelen af Swazilands statsbudget på indkøb af et fly til 300 mio kr. Det opgav han dog efter at have skruet op for høreapparatet. Senest har han dog fået et lille plaster på såret, nemlig en specialbygget Mercedes bil til 9 mio kr. Bilens tophastighed et et par hundrede km/t, så nu er Mswati ”flyvende” på de få asfalterede vejstrækninger i Swaziland.

Dagens SA vits.

”Jeg er medlem af foreningen ABG” (Anonyme BrudGomme), fortæller komikeren Dick Martin. ”Hver gang jeg er ved at falde for fristelsen til at indgå i et ægteskab, sender foreningen mig en dame i en udvasket morgenkåbe og med curlere i håret til at tilberede svedne toasts til min morgenmad”.

Ib / formand